Computer Operator/Bank Clerk Exam Preparation Materials

Multiple Choice Questions (MCQs) on Microsoft PowerPoint: Set 2

1. Which key on the keyboard can be used to view Slide show?

A. F1                                                B. F2

C. F5                                                 D. F10

Answer: C

2. Which option in PowerPoint allows you to create a package of your presentation for showing to another computer?

A. Save As                                        B. Save and Go

C. Pack and Go                                 D. Web and Go

Answer: C

3. Which view in Power Point can be used to enter Speaker Comments?

A. Normal                                         B. Slide Show

C. Slide Sorter                                   D. Notes Page view

Answer: D

4. Which option can be used to set custom timings for slides in a presentation?

A. Slider Timings                              B. Slider Timer

C. Rehearsal                                     D. Slide Show Setup

Answer: C

5. Which option can be used to create a new slide show with the current slides but presented in a different order?

A. Rehearsal                                     B. Custom Slide show

C. Slide Show Setup                         D. Slide Show View

Answer: B

6. The boxes that are displayed to indicate that the text, pictures or objects are placed in it is called ____

A. Placeholder                                  B. AutoText

C. Text box                                       D. Word Art

Answer: A

7. Which of the following is an example for Automatic Text formatting?

A. Underlining Hyperlink                 B. Adjusting extra space

C. Replacing two – s with a hyphen D. All of the above

Answer: D

8. Which type of fonts are best suite for titles and headlines?

A. Serif Fonts                                   B. Sans Serif Fonts

C. Text Fonts                                    D. Picture Fonts

Answer: B

9. Which type of fonts are best suite to display large amount of text?

A. Serif Fonts                                   B. Sans Serif Fonts

C. Text Fonts                                    D. Picture Fonts

Answer: A

10.  Power Point can display data from which of the following add-in software of MS Office?

A. Equation Editor                            B. Organization Chart

C. Photo Album                                D. All of these

Answer: D

11.  The spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ________ menu.

A. insert                                            B. file

C. tools                                             D. view

Answer: C

12.  Which key do you press to check spelling?

A. F3                                                B. F5

C. F7                                                 D. F9

Answer: C

13.  Which pane would be used to enter a speaker’s information about what can be said about each slide?

A. Outline pane                                B. Speaker’s pane

C. Notes pane                                   D. Slide pane

Answer: C

14.  When presenting a chart in a PowerPoint presentation, it is useful to mention the following:

A. Explain what the chart is about.

B. Explain what values and units are used on both the X and Y-axes.

C. Explain what each color in the legend represents.

D. All of the above.

Answer: D

15.  Which of the following is a category found in Custom Animation?

A. Master Slide                                 B. Design Templates

C. Entrance                                       D. Transition

Answer: C

You are here: Home MCQs Computer Operator Exam Presentation System (PowerPoint) Multiple Choice Questions (MCQs) on Microsoft PowerPoint: Set 2