Computer Operator/Bank Clerk Exam Preparation Materials

Multiple Choice Questions (MCQs) on Microsoft PowerPoint: Set 1

1. Power Point presentation is a collection of………..

A. Slides and Handouts                    B. Speaker’s notes

C. Outlines                                        D. All of the above

Answer: D

2. How can the slide show be repeated continuously?

A. loop continuously until ‘Esc’       B. repeat continuously

C. loop more                                     D. none

Answer: A

3. From where can we set the timing for each object?

A. slide show, custom transition       B. Slide show, Slide transition

C. slide show, custom animation      D. view, slide sorter

Answer: C

4. The arrangement of elements such as Title and subtitle text, pictures, tables etc. is called ….

A. Layout                                         B. Presentation

C. Design                                          D. Scheme

Answer: A

5. A File which contains readymade styles that can be used for a presentation is called ……

A. AutoStyle                                     B. Template

C. Wizard                                         D. Pre formatting

Answer: B

6. Power Point 2000 has ___ number of views.

A. 3                                                  B. 4

C. 5                                                   D. 6

Answer: A

7. The maximum Zoom percentage in Microsoft PowerPoint is …

A. 100%                                           B. 200%

C. 400%                                           D. 500%

Answer: C

8. After choosing a predefined template, which option has to be chosen to change the background color?

A. Design Template                          B. Color Scheme

C. Animation Scheme                       D. Color Effects

Answer: B

9. Ellipse Motion is a predefined ____

A. Design Template                          B. Color Scheme

C. Animation Scheme                       D. None of these

Answer: C

10.  Animation Schemes can be applied to ____ in the presentation.

A. All slides                                      B. Select slides

C. Current Slide                                D. All of the above

Answer: D

11.  To insert new slide in the current Presentation, we can choose:

A. CTRL+M                                        B. CTRL+N

C. CTRL+O                                         D. CTRL+F

Answer: A

12.  To open the existing presentation, press

A. CTRL + L                                        B. CTRL + N

C. CTRL + A                                        D. CTRL + O

Answer: D

13.  Slides can have

A. title, text, graphs                           B. drawn objects, shapes

C. clipart, drawn art, visual               D. any of the above

Answer: D

14.  A Chart can be put as a part of the presentation using

A. Insert -> Pictures -> Chart            B. Insert -> Chart

C. Edit -> Chart                                 D. View -> Chart

Answer: A

15.  We can replace a font on all slides with another font using the ___ option

A. Edit -> Fonts                                B. Tools -> Fonts

C. Tools -> Replace Fonts                 D. Format -> Replace Fonts

Answer: D

You are here: Home MCQs Computer Operator Exam Presentation System (PowerPoint) Multiple Choice Questions (MCQs) on Microsoft PowerPoint: Set 1