Computer Operator/Bank Clerk Exam Preparation Materials

Computer MCQs Mixed Bag: 1

1. The CPU performs what function(s) in a personal Computer?
  1. The CPU performs all the calculations that take place inside a PC.
  2. The CPU provides a central repository for system
  3. The CPU provides DC electricity for the motherboard and devices inside a PC
  4. The CPU stores programs used by the microprocessor.

Answer: A

 

 2. A mouse commonly plugs into which of the following ports?

  1. Parallel port
  2. Serial Port
  3. Db-15 port
  4. FireWire port

Answer: B

 

3. A printer commonly plugs into which of the following ports?

  1. Parallel port
  2. Serial Port
  3. DB-15 port
  4. FireWire port

Answer: A

 

4. Which device(s) use the PS/2 style mini-DIN connector?

  1. Only Keyboards
  2. Only mice
  3. Printers and mice
  4. Keyboards and mice

Answer: D

 

5. Modems commonly use which type of connector?

  1. RJ-11
  2. RJ-45
  3. DB-15
  4. BNC

Answer: A

 

6. NIC commonly use which type of connector?

  1. RJ-11
  2. RJ-45
  3. DB-15
  4. Mini-DIN

Answer: B

 

7. Which of the following best describes the function of RAM?

  1. It provides permanent storage for programs and data.
  2. It provides temporary storage for programs and data currently in use.
  3. It translates serial data to parallel data, and vice versa.
  4. It performs all the calculations that take place inside a PC.

Answer: B

 

8. Which of the following best describes the function of a hard disk?

  1. It provides permanent storage for programs and data.
  2. It provides temporary storage for programs and data currently in use.
  3. It is the primary removable storage device in a PC
  4. It enables the CPU to perform all the calculations that take place inside a PC.

Answer: A

 

9. What do you call each individual piece of RAM in your computer?

  1. Slot
  2. Part
  3. Slab
  4. Stick

Answer: D

 

10.  What do registers provide for the CPU?

  1. Registers determine the clock speed
  2. The CPU uses registers for temporary storage of internal commands and data.
  3. Registers enable CPU to address RAM
  4. Registers enable CPU to control address bus.

Answer: B

 

11.  What function does the external data bus have in the PC?

  1. It determines the clock speed for the CPU.
  2. The CPU uses the external data bus to address RAM
  3. It provides a channel for the flow of data and commands between CPU and RAM
  4. The CPU uses the external data bus to access registers

Answer: C

 

12.  What is the function of the address bus in the PC?

  1. It enables the CPU to communicate with the chipset
  2. It enables the memory controller chip to communicate with the RAM
  3. It provides a channel for the flow of data and commands between CPU and RAM
  4. It enables the CPU to access registers

Answer: A

 

13.  What does the cache provide for the processor(s)?

  1. It enables the CPU to continue working during system RAM refreshes
  2. It enables the CPU to continue working during hard drive refreshes
  3. It enables the CPU to access RAM
  4. It enables the CPU to access the chipset memory controller

Answer: A

 

14.  What does ECC DRAM provide that regular DRAM does not?

  1. It has much lower response time than other forms of DRAM
  2. It runs at much lower temperatures than other forms of DRAM
  3. It enables error checking and correcting
  4. It enables synchronous data transfers.

Answer: C

 

15.  Of the following choices, which is the fastest RAM you could put on a motherboard running at 133 MHz?

  1. FPM RAM
  2. EDO RAM
  3. ECC RAM
  4. SDRAM

Answer: D

You are here: Home MCQs Computer Operator Exam MCQ Mixed Bag Computer MCQs Mixed Bag: 1